OKULUMUZ KÜRESEL OKULLAR PROGRAMINA (GLOBAL SCHOOLS PROGRAM) KATILDI!

OKULUMUZ KÜRESEL OKULLAR PROGRAMINA (GLOBAL SCHOOLS PROGRAM) KATILDI!

OKULUMUZ KÜRESEL OKULLAR PROGRAMINA (GLOBAL SCHOOLS PROGRAM) KATILDI!

Kendini küresel topluluğun parçası gören, gezegenimize ve insanlığa karşı sorumluluk hisseden dünya vatandaşları yetiştirmek için çalışan Kemal Çetintürk İlkokulu,  Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını destekleme taahhüdünü imzaladı ve Küresel Okullar Programına (Global Schools Program) kabul edildi.

Tüm dünyada açlık ve yoksulluğa son vermek, iklim değişikliği ile mücadele etmek, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak, nitelikli eğitimi, sorumlu üretim ve tüketimi yaygınlaştırmak gibi 17 ana başlıktan oluşan sosyal, kültürel ve ekolojik meselelerin çözümüne odaklanan bu amaçları sahiplenmiş ve başta İngilizce derslerimizde olmak üzere derslerimizde uygulamaya başlamıştık. Öğrencilerimiz artık uluslararası kabul görmüş bir birliğin öğrencileri, eğitim alacakları içerik uluslararası işbirliği ile sağlanmış ve sürdürebilir bir gelecek için insan yetiştirme misyonunun bir parçasıdır. Bize düşen daima yaptığımıza devam etmek; hayal etmek ve öğrencilerimizin de hayallerine ulaşması için durmaksızın muasır medeniyete doğru ilerlemektir.

 

 

KÜRESEL OKULLAR PROGRAMI NEDİR?

17 amaçtan oluşan Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları 2015 yılında 193 ülkenin müzakere ve anlaşmaları sonucunda kabul edilmiştir. Genel amaç; yoksulluğu ortadan kaldırmak, adaleti, barış ve refahı yayarak çevreyi korumaktır.  89 ülkeden 1300'ü aşkın okulun yer aldığı Küresel Okullar Programının misyonu, öğrencileri Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları hakkında bilinçlendirmek için gereken araçları ve kaynakları okullar ile öğretmenlere sunmaktır. Program,  eğitimcilerle birlikte çalışarak tüm dünyada öğrenme ortamlarını dönüştürmeyi ve okulları Sürdürülebilir Kalkına Amaçları konusunda birer eğitim merkezi haline getirmeyi amaçlar.

22.04.2022 1582

22-04-2022